Audacity

Objavljeno November 6, 2011 – 23:26 u kategoriji: mp3 i Muzički programi
 

Audacity

Audacity besplatan audio editor i predstavlja jedan od boljih programa te namene sa kojim smo se sreli u poslednje vreme. Editor otvorenog koda (open-source), čistog interfejsa, odličnih mogućnosti i sa podrškom za multi platformu.

Program je veoma bogat alatima a ujedno i fleskibilan dok su toolbar i radni prostor ne pretrpani, što je postignuto tako što su većina funkcija kao što su efekti, editovanje i upravljanje projektom (project management) stavljeni u padajuće menije.

Neki od podržanih audio fajlova su WAV i AIFF kao i OGG i MP3. Skup osnovnih opcija kao što su “reverb”, “delay” i kompresovanje su takođe podržane. Ako želite da proširite mogućnosti, tu je podrška za “plugin” -ove kao što su VST (Virtual Studio Technology), LAPSDA (Linux Audio Developers Simple Plugin Architecture) i “Nyquist” plugin.

Još jedna od opcija koja zapada za oko je i “Beat Analyzer” koja pomaže u određivanju bitova (Beats) po minutu neke fraze. Performanse ovog alata su veoma zadovoljavajuće čak i pri operacijama koje zahtevaju dosta procesorske snage kao što su izvoženje MP3 fajlova i dodavanje kompleksnih efekata. Ovaj editor može da snima i reprodukuje zvuk, da uvozi i izvozi WAV, AIFF, MP3 i OGG fajlove. Obrađuje zvuk upotrebom cut, copy i paste opcija, miksovanjem kanala i numera kao i dodavanjem efekata. U program je ugrađen “amplitude-envelope” editor, podesiv spektogram i analizator frekvencija. Neki od ugrađenih efekata su bass boost, wah wah, i noise removal.

Čak iako ne nudi napredne efekte i opcije, upotrebna vrednost ovog programa je veoma velika, pogotova kada se uzme u obzir njegova cena – BESPLATAN JE! Ako tražite dobar, a besplatan audio editor, probajte Audacity, osvojiće vas svojom funkcionalnošću.

Sistemska zahtevnost:
Windows 98/Me/2000/XP/Vista/Win 7/NT

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (6 ocena, prosečno: 4.83 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*