Avast Free Antivirus

Objavljeno March 11, 2012 – 15:10 u kategoriji: Sigurnosni programi
 

Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus je besplatan Antivirus za kućnu upotrebu. Potpuno je funkcionalan, sa istim antivirus i anti-spyware metodima skeniranja koja se koriste u Avast plaćenim proizvodima.

Pruža prilično brzu zaštitu u odnosu na konkurenciju i nudi zaštitu čak i za vaš web browser. Kao i svi moderni Antivirus programi i Avast zahteva Internet konekciju kako bi redovno mogao da updejtuje svoju bazu i na taj način zaštiti vaš računar od novih virusa.

Kada je reč o bezbednosti, Avast vas ni u jednom trenutku neće izneveriti. Interfejs programa je upotrebljiv, nepretrpan, tako da će te se lako snaći. Solidni iako ne savršeni AV testovi, zajedno sa brzinom i preglednim interfejsom čine skup funkcija koje Avast Free Antivirus drže na čelu besplatnih Windows Antivirus programa.

Instalacija Avasta ne zahteva restart, a prilikom deinstalacije koristeći Avast alatku za deinstalaciju, program se savršeno deinstalirao i nakon toga nismo otkrili nikakve ostatke u Windows Registriju, niti bilo gde drugde u sistemu.

Jedna jako bitna novina koju donosi Avast Free Antivirus u odnosu na konkurenciju je pokretanje sumnjivih programa unutar Sandbox-a. To znači da kada pokrenete neki program za koji Avast posumnja da je virus ali nije siguran, on će ga pokrenuti unutar Sandbox-a(to je u bukvalnom prevodu kao sigurnosna kutija), tako da taj program ne može naškoditi vašem računaru.

Program nije previše zahtevan što se sistemskih resursa tiče. Za vreme skeniranja troši svega oko 16MB RAM-a i oko 15% procesorske snage(ovo naravno zavisi od toga koji procesor imate) što je u potpunosti prihvatljivo. Na osnovu naših testiranja, utvrdili smo da Avast ima prilično neosetan uticaj na performanse računara na kome je instaliran, što je za svaku pohvalu.

Avast Free Antivirus ima preko 130 miliona aktivnih korisnika u svetu, što je odličan pokazatelj njegovog kvaliteta, probajte ga i vi.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP/Vista/7

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (68 ocena, prosečno: 4.82 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

15 komentara

 1. Srdjan
  March 12, 2012 u 20:15 | Link

  Najbolji anti virus po meni!

 2. Zekrija Ramicevic
  January 27, 2013 u 00:27 | Link

  Da li treba kakva registracija da bi se AVAST instalirao?

 3. February 1, 2013 u 13:13 | Link

  Nije potrebna nikakva registracija da bi ste instalirali ovu besplatnu verziju Avast antivirusa.

 4. DMX
  March 10, 2013 u 05:36 | Link

  Sta se desava posle tridest dana probnog rada tj ja sam preuzeo avast sa ovog forumma instalirao je na srpskom dobo 30 dana..sta se desava po isteku dali virus prestaje da radi…naravno ne nameravam da je kupim

 5. Dalibor
  November 6, 2015 u 20:35 | Link

  deinstaliraš probnu Full verziju i instaliraš free avast verziju besplatnu koja ti štiti samo delimično od ovoga što ti se nudi u full verziji.

 6. Siko
  April 1, 2013 u 07:04 | Link

  Imam ja jedno pitanje ovao preuzeo sam sa vaseg sajta Avast free e pise da nisam registrovan ostalo jos ** dana pa moje pitanje glasi dali ako se ne registrujem on nece vise vrsiti funkciju ili??? Hvala unapred na odgovoru..i da vas pohvalim sajt vam je odlican ima dosta kvalitetnih programa!!! PUNO SRECE

 7. Sale
  August 22, 2013 u 15:40 | Link

  Dugo sam koristio AVAST ali sa pojavom osmice postao je užas, na kraju sam ga deinstalirao i zamenio sa Comodo Internet Security i nisam se pokajao, po mom mišljenju mnogo je bolji od Avasta jer pored fenomenalnog fire w. i mnogo je manje dosadan od Avasta!

 8. Gost
  January 3, 2014 u 22:41 | Link

  Tacno. Comodo ima najbolji firewall.

 9. January 15, 2014 u 22:41 | Link

  Koristio sam AVAST i zaista se pokazao vise od perfect… Ali za divno cudo (mada ja ne znam koji je razlog) ako mi “radi” u pozadini imam problem sa brzinom protoka (ADSL 5 Mbps), a ako je ukljucen AVAST smanji se brzina na 1-2 Mps. Proverio sam iskljucivanjem AVAST-a i verujte protok je bio 5 Mbps. U cemu je problem?!

  Ja sam instalirao “Microsoft Security Essentials” i nije lose.

  Hvala Vam na odgovoru.

 10. Zoran
  October 1, 2014 u 20:17 | Link

  Ne mogu da instaliram Avast na moj kompjuter. Sta raditi, u cemu je problem?

 11. Svetislav
  March 3, 2015 u 04:22 | Link

  Kako ukloniti virus za LG 580?

 12. January 27, 2016 u 13:37 | Link

  Odlican je

 13. Dragan
  March 2, 2016 u 16:19 | Link

  Odlican, nemam reci!

 14. MILAN
  March 15, 2017 u 11:41 | Link

  Imam ja jedno pitanje ovao preuzeo sam sa vaseg sajta Avast free e pise da nisam registrovan ostalo jos ** dana pa moje pitanje glasi dali ako se ne registrujem on nece vise vrsiti funkciju ili??? Hvala unapred na odgovoru i da vas pohvalim sajt vam je odlican ima dosta kvalitetnih programa!!! PUNO SRECE KAKO DA GA NAMESTIM NA GODINU DANA, BESPLATNO NARAVNO?

 15. March 25, 2018 u 18:54 | Link

  Stvarno mnogo je dobar AVAST Antivirus nemam nikakvih reci svaka cast.

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*