Avira AntiVirus

Objavljeno January 20, 2009 – 13:24 u kategoriji: Sigurnosni programi
 

Avira AntiVirus Avira AntiVirus je potpuno besplatan program, ali isključivo za kućnu upotrebu (ne sme se koristiti u poslovne svrhe). Radi pod operativnim sistemima Windows 2000/XP/Vista/7. Jedan je od najsveobuhvatnijih antivirus programa i vrlo je jednostavan za korišćenje. Avira nudi: Intezivno prepoznavanje Malware tragova u programima, backdoor programa, svih vrsta crva itd.

Avira AntiVirus vrši automatski updejt baze podataka za zaštitu od virusa, virus skenera i celog softvera. Tako da ne morate da se brinete da će se pojaviti neki novi virus koji Avira ne detektuje, stalnim updejtovanjem definicija ništa joj ne promiče.

Da bi vaš računar bio konstatno zaštićen od virusa brine se Avira Guard real time monitor, koji je non stop aktivan u radnoj memoriji i kontroliše sve procese na vašem računaru. Onog trenutka kada Guard detektuje virus ili maliciozno ponašanje nekog programa, odmah ga blokira i pita korisnika koju akciju da preduzme protiv istog. Naš savet je da ne brišete odmah problematičan program, već ga prvo premestite u karantin. Na taj način ćete moći da ga proverite detaljno i povratite ukoliko može da se “popravi”.

Instalacija i konfiguracija obavljaju se brzo i u samo nekoliko koraka. Vaš računar biće zaštićen za svega nekoliko minuta. Avira pruža fantastičnu virus zaštitu protiv poznatih i nepoznatih pretnji, koristeći napredni monitoring i sistem detekcije štetnih programa. Program poseduje planer koji možete koristiti da podesite automatski skener virusa da provera vaš sistem ili vrši updejte u određeno vreme. Plaćena verzija ovog programa nudi Forum i telefonsku tehničku podršku korisnicima, ali kada ga koristite kao besplatnu verziju na žalost ova podrška nije dostupna.

Baza podataka sa opisima virusa je dostupna na web sajtu Avire, a pristupate joj direktno iz programa kada izvrši detekciju Virusa. Avira antivirus detektuje i otklanja nanoviju generaciju opasnih štetnih programa “Rootkits”. Virus skener možete detaljno podesiti da skenira samo određene fajlove ili možete ostaviti fabrička podešavanja.

Na kraju možemo reći da smo oduševljeni ponašanjem Avire u relanim radnim uslovima, odlično detektuje sve pretnje, ne guši i ne usporava računar na kome je instalirana, updejti su mali i brzo se downloaduju. Ovaj program je po nama trenutno najbolje AntiVirus rešenje za kućnu upotrebu, zato downloadujte Avira AntiVirus i zaštite vaš računar već sada.

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (46 ocena, prosečno: 4.57 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

7 komentara

 1. Marija
  January 31, 2013 u 11:01 | Link

  Skinula sam besplatni Avira antivirus i kad sam na kraju upisaia ime prezime i meil adresu kažu mi da nije točna…

 2. February 1, 2013 u 13:18 | Link

  Da biste koristili Avira antivirus free, nema potrebe da upisujete email u tom poslednjem koraku prilikom instalacije programa.

 3. Marija
  February 8, 2014 u 16:41 | Link

  Ja instaliram i onda kad udjem u oglasnu tablu u taskbar i pritisnem na Aviru pojavi se slika profila musko bez imena dolje. Kliknem na log in i kaze da je doslo do problema. Moram li da napravim profil ili bez profila da koristim Aviru?

 4. Dušan
  June 9, 2014 u 22:26 | Link

  Molim vas, imam Alviru antivirus i on je pronašao dva trojanca, ne znam engleski, gde treba da pritisnem da ih izbrišem? Unapred zahvalan.

 5. Milena
  January 27, 2015 u 12:29 | Link

  Da li radi Avira na Windows 8.1?

 6. January 27, 2015 u 12:34 | Link

  Avira radi na Windows-u 8.1.

 7. Vesna
  April 28, 2019 u 04:36 | Link

  Imam utisak da mi jako usporava YouTube do te mere da neke klipove u opste ne mogu da gledam, a inace imam najbrzu Internet vezu – opticka vlakna. Ne mislim da im je pretrazivac nesto bolji u odnosu na Google Chrome, a ne uspevam da ga zamenim sa Guglom. Da li uopste radi za Windows 10?

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*