Browser dodaci za čuvanje privatnost na internetu

Objavljeno September 8, 2015 – 13:53 u kategoriji: Programi za pregledanje Interneta, Sigurnosni programi
 

Privatnost na internetu

Zbog velikog broja marketinških i drugih kompanija koje su zainteresovane za naše lične podatke i aktivnosti, sve je teže sačuvati privatnost prilikom surfovanja na internetu. Postoje nekoliko alata sa kojima možemo uspešno da se izborimo sa navedim problemima, medju kojima su:

HTTPS Everywhere predstavlja dodatak za Google Chrome, Firefox i Opera browser. Napravljen je u saradnji The Tor Project i The Electronic Frontier Foundation. On vam omogućava da automatski ostvarite bezbedne, šifrovane, HTTPS veze sa najpopularnijim sajtovima na internetu koje pritom pružaju podršku ali po difoltu ne postavljaju ovu vrstu zaštite.

DoNotTrackMe predstavlja dodatak za Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera i Safari browser. Dodatak je razvijen od strane kompanije Abine. Osnovna namena ove ekstenzije je sprečavanje praćenja korisnika. Naime, on blokira veliki broj reklama i drugih malicioznih sadržaja koje prate korisnikove aktivnosti na internetu i sakupljaju lične podatke.

Click&Clean predstavlja dodatak za Google Chrome i Firefox browser, koji vam omogućava da jednim klikom obrišete sve podatke vezane za vaše aktivnosti na internetu. Uključujući istoriju surfovanja, keš podatke, kolačiće, listu preuzetih datoteka, privremene fajlove, kao i takozvane Flash Local Shared Objects (LSOs). Nudi vam mogućnost da pozovete u pomoć i eksterne programe, kao što su CCleaner, Wise Disk Cleaner itd.

Linkovi za preuzimanje:

 

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (5 ocena, prosečno: 2.60 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*