Calibre

Objavljeno January 28, 2016 – 15:07 u kategoriji: Edukacioni programi, Razno
 

Calibre

Calibre je besplatan program za pregled, konvertovanje i modifikovanje elektronskih knjiga.

Preveden je na srpski jezik i podržan na Windows, Linux i Mac OS X platformama. Predstavlja veoma moćan e-book menadžer koji nimalo ne zaostaje za komercijalnim programima ovih namena.

Osnovne funkcionalnosti koje ovaj program nudi su: organizacija e-book kolekcija, pregled e-book sadržaja, konverzacija e-book formata, pregled i preuzimanje vesti sa stranih i domaćih informativnim internet stranica, poput 24 sata, Blica, B92 itd.

Od dodatnih opcija možemo navesti mogućnost online kupovinu knjiga ili jednostavno preuzimanje istih u slučaju da dostupne u besplatnim izdanjima, kao i mogućnost deljenja svih sadržaja sa ostalim korisnicima na Calibre serverima.

Što se tiče interfejsa, veoma je pregledan i organizovan. Gornji panel programa sačinjen je od ikonica koje su rezervisane za najčešće operacije (dodavanje, konvertovanje, prikazivanje, preuzimanje itd.), dok se u donjem panelu programa nalaze sadržaji biblioteke koje se mogu sortirati po više kriterijuma (autoru, datumu, veličini, nazivu dela, tagovima i slično). Tu je i ugrađena opcija Search, koja svakako doprinosi još bržem i lakšem snalaženju.

Ukoliko ste u potrazi za besplatnim programom sa kojim možete jednostavno i brzo da organizujete, konvertujete i modifikujete elektronske knjige, Calibre je pravo rešenje za vas. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux

Napomena: U linku za preuzimanje, nalazi se verzija Calibre za Windows koja zahteva prethodnu instalaciju, da preuzmete portabilnu verziju ili verziju za neku drugu platformu, kliknite na neku od predloženih opcija:

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 5.00 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*