CPU-Z

Objavljeno July 24, 2016 – 10:27 u kategoriji: Android, Sistemski programi
 

CPU-Z

CPU-Z je besplatan program koji pruža detaljne informacije o procesoru na mobilnim uređajima i računarima.

Naime, ovaj alat u vidu aplikacije je podržan na Android platformama, a u vidu programa, bilo u standardnom ili u portabilnom izdanju, na svim Windows operativnim sistemima.

Pored pružanja relevantnih i bitnih podataka o procesoru (broj jezgara, kodno i zvanično ime, brzina, veličina keš memorije, tehnologija izrade, temperatura itd.), CPU-Z korisnicima na uvid daje i informacije o drugim ugrađenim komponentama računara ili mobilnog uređaja koji su podjednako od značaja.

Kako da su u pitanju računari, CPU-Z pored procesora najviše je usmeren na matična ploču i memoriju. Tako da, pomoću ovog programa se mogu videti podaci i o čipsetu, verziji BIOS-a, tipu RAM-a, njegovoj brzini, datumu proizvodnje itd.

Kada je reč o mobilnim uređajima, uključene su informacije o radnoj rezoluciji ekrana, raspoloživoj memoriji (radnoj i skladišnoj), verziji kernela, stanje baterije, temperaturi, voltaži, tehnologiji izrade, koje sve senzore uređaj poseduje i slično.

U pitanju mali i vrlo jednostavan alat koji svoj posaо, pružanje detaljnih informacija o komponentama računara ili mobilnog uređaja, obavlja veoma dobro. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Android

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5.00 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*