Eclipse

Objavljeno July 19, 2016 – 10:40 u kategoriji: Programerski alati
 

Eclipse

Eclipse je besplatan program, otvorenog koda, za razvoj softvera i različitih aplikacija.

Predstavlja takozvano razvojno okruženje (Integrated Development Environment – IDE) koje je podržano na Linux, Mac OS X i Windows operativnim sistemima.

Može se reći i da predstavlja standardnu platformu koja je prvenstveno namenjena programiranju za Android operativni sistem, koja se može koristiti i za rad sa PHP-om i drugim programskim jezicima, uključujući C, C++, Perl, Python, Ruby, Ada, COBOL itd.

Eclipse obezbeđuje kompletnu platformu za brzu izradu prototipova, interakcija i razmenu ideja koje u velikoj meri olakšavaju razvoj kompleksnih aplikacija. Njegove glavne odlike su što podržava rad sa svim popularnim programskim jezicima, omogućava razvoj različitih proizvoda i to što nudi širok asortiman korisnih funkcija.

Naravno, kao i većina razvojna okruženja, Eclipse obuhvata editor koda, grafički editor interfejsa, kompajler za pravljenje izvršnih aplikacija, debager za debagovanje koda i slično.

Eclipse pokriva širok asortiman primene, obezbeđuje komfor u programiranju i omogućava da se skoro svi poslovi obave u njegovom okruženju. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5.00 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*