HandBrake

Objavljeno January 27, 2014 – 18:21 u kategoriji: Video
 

HandBrake - besplatan video konverter

HandBrake je besplatan video konverter, pomoću kojeg možete da prekonvertujete video snimak skoro pa bilo kog formata u neki od ponuđenih modernih, široko rasprostranjenih video kodeka.

Program je open source što znači da je u potpunosti besplatan za kućnu kao i za poslovnu upotrebu.

HandBrake kao ulazni fajl podržava skoro sve poznatije video formate, kao i DVD i BluRay diskove koji ne sadrže nikakvu zaštitu od kopiranja.

Kao izlazni fajl, program daje .MP4(.M4V) ili .MKV video fajl, a za kopresiju koristi video kodeke: H.264(x264), MPEG-4 i MPEG-2 (libav), i Theora(libtheora). Za enkodovanje zvuka, program koristi kodeke: AAC, CoreAudio AAC/HE-AAC (Isključivo OS X), MP3, Flac, AC3, ili Vorbis. Za završnu obradu zvuka, tu su: AC-3, DTS, DTS-HD, AAC i MP3 kodek.

HandBrake je idealan za rad sa full HD materijalom(1920×1080). Ako prebacite snimljeni materijal iz svoje digitalne kamere u računar i izmontirate ga, u većini slučajeva, dobijeni fajl će biti preveliki za upload na YouTube. Idelan način da smanjite takav fajl bez gubitka kvaliteta, je da ga konvertujete pomoću HandBrake-a.

Interfejs programa je veoma jednostavan, sa ne previše podešavanja. Lako ćete se snaći. Ako vam zatreba pomoć ili ne možete da se snađete oko nečega, tu je HandBrake online Help i HandBrake najčešće postavljena pitanja.

Sve u svemu, HandBrake je jedan sjajan, a pritom i potpuno besplatan video konverter. Bilo da ste početnik u video montaži ili profesionalac koji traži jednostavan, ali moćan video konverter, HandBrake ima našu toplu preporuku, probajte ga.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP/Vista/Windows 7 32-bit i 64-bit

Napomena: Program na linku za preuzimanje je 32-bitni, da skinete 64-bitnu verziju za Windows, kliknite OVDE. Da skinete verziju za MAC OS ili Linux, kliknite OVDE.

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 4.67 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*