LibreOffice

Objavljeno November 29, 2015 – 16:11 u kategoriji: Poslovni programi
 

LibreOffice

LibreOffice je besplatan paket kancelarijskih alata za obradu podataka. Zasnovan na poznatom OpenOffice projektu, otvorenog je koda i podržan je na Windows, Mac OS X i Linux operativnim sistemima.

LibreOffice paket dolazi i u portabilnoj verziji koja vam omogućava da koristite ove programe bilo gde, bez potrebe prethodne instalacije. Kada skinete njegovu EXE datoteku dovoljno je samo da je pokrenete, tada će se automatski izvršiti raspakivanje kompletnog paketa i programi će biti spremni za korišćenje.

Paket se sastoji od programa za obradu teksta (Writer), za obradu i pravljenje tabela (Calc), prezentacija (Impress), vektorske grafike (Draw), za pravljenje i uređivanje matematičkih formula (Match) i od programa za izdradu i uređivanje baze podataka (Base).

LibreOffice veoma uspešno radi sa svim standardnim formatima iz Microsoft Office i drugih paketa, među kojima su:  .doc, .docx, .pptx, .ppt, .xlsx, .xls itd.

LibreOffice između ostalog preved je i na srpski jezik. Korisnici koji su navikli na srpski interfejs neće imati problema u snalaženju tokom upotrebe LibreOffice paketa.

LibreOffice predstavlja kompletan i sveobuhvatan paket alata koji su neophodni za poslovnu obradu podataka. LibreOffice je odlična, a potpuno besplatna zamena za komercijalne varijante office programa. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux

Napomena: U linku za preuzimanje, nalazi se verzija LibreOffice za Windows koja zahteva prethodnu instalaciju, da preuzmete portabilnu verziju ili verziju za neku drugu platformu, kliknite na neku od predloženih opcija:

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (7 ocena, prosečno: 5.00 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Jedan komentar

  1. Mila
    May 22, 2018 u 14:14 | Link

    Odlicna zamena za Microsoft Office. Koristim ga vec duze vreme i prezadovoljna sam. Preporucujem Libre Office svima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*