MikroLock

Objavljeno December 18, 2016 – 13:34 u kategoriji: Sigurnosni programi
 

MikroLock

MikroLock je besplatan program, otvorenog koda, za razmenu šifrovanih podataka putem mejla ili cloud servisa. Dostupan na Linux i Windows operativnim sistemima.

U pitanju je alat koji omogućava korisnicima da uz pomoć miniLock ID vrednosti, koje se generišu kombinacijom korisnikove e-mail adrese i definisane lozinke, brzo i jednostavno šifruju podatke koje žele da podele sa drugim licima bez bojaznosti da će neko neovlašćen moći da ih pregleda.

Veoma je jednostavan za upotrebu. Da bi ste zaštitili određena dokumenta, prvo je potrebno da unesete vašu e-mail adresu i postavite šifru od najmanje 20 karaktera. Zatim, da odredite radni folder i fajlove koje želite da šifrujete. Potom, da postavite parametre (Listu primaoca, način šifrovanje) i jednostavnim klikom na dugme pokrenete proces enkripcije.

Kada ste sve to završili, sada možete enkriptovana dokumenta jednostavno da pošaljete primaocu ili postaviti za preuzimanje bilo gde, sigurni da samo osoba kojoj je i namenjena, čiji ste Lock-ID u prethodnim koracima definisali, može otvoriti i pregledati.

MikroLock predstavlja mali alat koji svoj posao, bezbednu razmenu bitnih podataka između korisnika, obavlja veoma dobro. Preporučujemo vam ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Linux

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 3.00 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*