OpenPuff

Objavljeno November 8, 2016 – 14:46 u kategoriji: Sigurnosni programi
 

OpenPuff

OpenPuff je besplatan program, otvorenog koda, za sakrivanje poverljivih podataka unutar slika, audio ili video fajlova.

Predstavlja stenografski alat koji vam omogućava da, na primer, fotografiju sa nekom važnom tekstualnom porukom podelite sa drugom osobom preko neke mreže, a da niko ništa ne posumnja. Osoba kojoj je ta informacija namenjena, mora znati proces i lozinku za dešifrovanje podataka iz poslatog fajla, koji će na prvi pogled biti prikazan kao svaka druga fotografija.

OpenPuff za skrivanje osetljivih podataka koristi kriptografiju (na raspolaganju 16 algoritama), višeslojno šifrovanje (3 lozinke), čak i deniable enkripciju ukoliko je ona potrebna. Deniable enkripcija, pored ostalog, koristi mamac tehniku koja prikazuje neki unapred određeni sadržaj ispred stvarne poruke.

Pored sakrivanje poruka unutar slika, audio ili video fajlova, ovaj program se može koristi i postavljanje nevidljivih vodenih žigova na digitalnim zapisima. Što može biti korisno prilikom kasnijeg utvrđivanje vlasništva.

OpenPuff zahvaljujući svojoj brzini i efikasnosti, na listi besplatnih stenografskih alata spada u sam vrh ponude. Ukoliko vam baš ovakva vrsta softvera potrebna, onda vam toplo preporučujemo da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 4.50 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*