RansomFree

Objavljeno December 22, 2016 – 12:03 u kategoriji: Sigurnosni programi
 

RansomFree

RansomFree je besplatan program za zaštitu računara od ransomware-a – virusa koji šifruju (zaključavaju) korisnikove fajlove i traže otkup za otključavanje istih.

Naime, u pitanju je anti-ransomware program od programerske kuće Cybereason koja je analiziranjem preko hiljadu ransomware varijanti, uključujući Locky, Cryptowall, TeslaCrypt, Jigsaw i Cerber, osmislila mehanizam koji će otkriti ransomvare na računaru, suspendovati njegovu aktivnost, prikazati pop-up koji korisnika upozorava da su njegovi fajlovi izložene riziku i omogućiti korisniku da zaustavi napad jednim klikom.

Pored lokalne enkripcije, RansomFree štiti i od enkripcije fajlova na mreži ili na deljenom disku. Radi dodatne prevencije, postavlja osetljive fajlove na nekoliko lokacija koje se mogu bezbedno ignorisati i obrisati, ali se time onda sigurno smanjuje efikasnost ovog programa.

RansomFree detektuje sve stand-alone ransomware programe, kao i fileless ransomware. Stand-alone ransomware koje koristi ranjivosti u aplikacijama, kao što je Flash, i ransomware koji zloupotrebljavaju legitimne Windows alate, poput PowerShell ili JavaScript, kako bi izvršili svoje maliciozne radnje.

Iako nam ovaj program zaista uliva poverenje preporučujemo vam da ga koristite samo kao dodatnu meru opreznosti. Redovan bekap, updejt programa, isključivanje Flasha i Jave ukoliko je to moguće, opreznost prilikom preuzimanje fajlova sa sumnjivih sajtova, pogotovu iz priloga mejla, su nešto što svakako morate da usvojite kako bi bili stopostotno sigurni.

Sistemska zahtevnost:

Windows 7, Windows 8, Windows 10

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 4.67 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*