Slovo

Objavljeno January 14, 2016 – 13:23 u kategoriji: Edukacioni programi, Igrice, Razno
 

Slovo

Slovo je besplatan program za učenje takozvanog slepog kucanja tj. brzog i preciznog kucanja bez gledanja u tastaturu. Razvijen je od strane Microsofta.

Prvenstveno je namenjen učenicima i studentima, a potom i svim ostalim korisnicima koji žele da usavrše svoje veštine kucanja zbog povećanja produktivnosti u radu.

U pitanju je portable verzija, dakle program se ne instalira. Kada skinete njegovu ZIP datoteku dovoljno je samo da je raspakujete u željeni direktorijum kako bi program bio spreman za korišćenje.

Prilikom korišćenja ovog programa, na raspolaganju vam je izbor između klasičnog i interaktivnog načina učenja (u vidu Igrice). Takođe, i izbor pisma (latinice ili čirilice) koji želite da koristite.

Klasičan način uključuje sekcije „Učenje kucanja“ i „Vremensko kucanje“. „Učenje kucanja“ se sastoji od 12 lekcija, a u zavisnosti od nivo znanja može da se izabere neka od njih. „Vremensko kucanje“ bazirano je na merenju vremena i uvežbavanju brzine prilikom kucanja.

Igrica omogućava interaktivno učenje pomoću vozila koje se kreće po stazi određenom brzinom, a cilj je otkucati određenu reč koja se pojavljuje prilikom krivina kako isto vozilo ne bi sletelo sa puta.

Kompletan program propraćen je raznim uputstvima i korisnim savetima, počev od položaja sedenja, postavljanje ruku, prstiju itd.

Slovo predstavlja mali ali koristan program za učenje slepog kucanja. Svim korisnicima koji su u potrazi za softverom ove vrste preporučujemo da isprobaju ovaj program.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (11 ocena, prosečno: 4.45 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

3 komentara

 1. Dejan
  February 4, 2018 u 15:24 | Link

  Super igrica!

 2. Andrea
  December 1, 2018 u 13:47 | Link

  ovo je super

 3. pavle
  January 29, 2019 u 19:10 | Link

  jako zelim da naucim slepo kucanje

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*