Windows 10 uputstvo za podešavanje opcija taskbar-a (trake sa zadacima)

Objavljeno September 26, 2017 – 17:50 u kategoriji: Uputstva
 

Windows 10 traka sa zadacima (taskbar)

Windows 10 taskbar (trakа sa zadacima) je zgodno mesto za čuvanje prečica za programe koji se često koriste, ali takođe i svih ovorenih (trenutno aktivnih) programa, aplikacija ili dokumenata. Taskbar tj. traka sa zadacima je po svojoj nameni ostala ista kroz različite verzije Windows operativnog sistema, gde su se dizajn i neke funkcije menjale.

Taskbar nudi dosta mogućnosti za različite konfiguracije i personalizacije tako da svako ko koristi Windows 10 operativni sistem može da podesi traku sa zadacima po svojoj meri. Moguće je promeniti poziciju trake na desktopu tako da se taskbar ne nalazi na donjoj strani nego na bilo kojoj strani na ekranu. Postoji opcija koja kad se uključi, automatski će da sakrije traku sa zadacima kako ne bi zauzimala mesta dok nije potrebna i ostaće sakrivena dok se ta opcija ne isključi. Dok je traka sa zadacima sakrivena, ako vam je potrebno da je koristite samo pređite kursorom miša preko ekrana na strani gde bi trebala traka da bude i onda će se sama pojaviti.

Taskbar nudi još dosta opcija za ličnu personalizaciju, ako vas zanima kako da podesite jednu od napomenutih opcija pogledajte video ispod:

 

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...
  Ključne reči: , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*