WinRAR

Objavljeno January 26, 2012 – 13:48 u kategoriji: Poslovni programi, Razno
 

WinRAR

WinRAR je lagan, fleksibilan i jednostavan arhiver koji može da raspakuje veliki broj formata arhiva, među njima naravno RAR i ZIP. Besplatan je za probno korišćenje u periodu od 40 dana, a ako vam se dopadne, moraćete da izdvojite 29$ za licencu za 1 računar. WinRAR je definitivno vrhunsko rešenje u kategoriji programa za kompresiju fajlova.

WinRAR-ov interfejs je krajnje jednostavan i logičan. Fajlove ćete zapakovati u arhive jednostavnim prevlačenjem(drag and drop) na WinRAR-ov prozor ili iz samog programa. WinRAR podržava skinove koje možete preuzeti OVDE, tako da možete prilagoditi izgled programa svom ukusu veoma lako. Dodavanje fajlova, ekstraktovanje, testiranje, brisanje, pa čak i popravka arhiva, sve ove komande dostupne su u jednom kliku iz glavnog interfejsa programa koji je veoma pregledan.

Otvaranjem padajućeg menija, dolazite do naprednih funkcija programa, uključujući opcije za kreiranje samoraspakujućih arhiva, arhiva zaštićenih šifrom, masovno pakovanje ili raspakivanje arhiva i automatsko brisanje privremenih datoteka.

U našem testiranju performansi, kreiranje i raspakivanja arhiva je proteklo neverovatno brzo. Sama kompresija stvorenih arhiva u odnosu na originalne fajlove varira u zavisnosti od tipa fajla koji kompresujemo. Naša ocena je da WinRAR ima jednaku ili čak nešto bolju kompresiju od ostalih programa za arhiviranje.

Sve u svemu, WinRAR je odličan program za zapakivanje fajlova, zbog brzine, jednostavnog interfejsa, fleksibilnosti formata datoteka, i moćnih naprednih funkcija za kreiranje samoraspakujućih arhiva itd.

Ako vam kojim slučajem brzina nije najvažniji faktor pri izboru arhivera, a i ne želite da platite 29$ za licencu, onda vam svakako savetujemo da umesto WinRAR preuzmete 7-ZIP koji je u potpunosti besplatan, a podržava sve što i WinRAR, čak i više.

Sistemska zahtevnost:

Windows 2000/XP/2003/Vista/Server 2008/7

Napomena: ovo je verzija za 32-bit sisteme na engleskom, 64-bit verziju ili 32-bit verz. na srpskom, možete preuzeti OVDE.

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 5.00 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

7 komentara

 1. ZzZ
  January 26, 2012 u 18:47 | Link

  Zašto (ZAŠTO) li je ovde opisan NEbesplatni WinRAR?!?

 2. January 29, 2012 u 22:16 | Link

  WinRAR je besplatan za upotrebu 40 dana, a ako želite da ga koristite i nakon tog perioda, plaća se 29$ za licencu.

  U slučaju ne želite da platite licencu, na kraju teksta smo naveli link za besplatnu alternativu WinRAR-u, a to je 7-ZIP.

 3. Dejan
  January 28, 2012 u 21:56 | Link

  Isto se i ja pitam!

 4. January 29, 2012 u 22:16 | Link

  Odgovorili smo u komentaru iznad.

 5. snetest
  March 21, 2013 u 21:42 | Link

  thx

 6. Raca
  April 8, 2013 u 16:29 | Link

  Ja imam samo jedan fajl u rar formatu. Kako da vidim sta ima u fajlu?

 7. April 11, 2013 u 23:33 | Link

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*