BlueJ

Objavljeno January 10, 2016 – 19:48 u kategoriji: Edukacioni programi, Programerski alati
 

BlueJ

BlueJ je besplatan program za učenje objektno-orijentisanog programskog jezika Java. U pitanju je open source alat koji je podržan na Linux, Mac OS X i Windows operativnim sistemima.

Drugim rečima, BlueJ predstavlja integrisano Java razvojno okruženje sa ugrađenim editorom, prevodiocem, virtualnim strojem i debuggerom.

Ovaj softver je prvenstveno namenjen početnicima u objektno orijentisanom programiranju jer poseduje dosta jednostavan korisnički interfejs za razliku od profesionalnih okruženja poput NetBeans ili Eclipse.

Pored jednostavnog korisničkog interfejsa, odlikuje ga i integrisana podrška za Javadoc generisanje, podrška za generisanje i izvršavanje malih programa (apleta) kroz HTML stranica u mrežnim pretraživačima itd.

Poseban naglasak u okviru ovog programa je stavljen na vizualizaciju i apstrahovanje, sa ciljem da se koncept objektno orijentisanog programiranja ilustruje na što jednostavniji i razumljiviji način i da se podstakne eksperimentisanje i istraživanje.

BlueJ predstavlja odlučnu polaznu tačku svim korisnicima koji žele da se iskuse u Java programiranju.  Ukoliko ste jedan od njih toplo vam preporučujemo da isprobate ovaj program.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

Napomena: U linku za preuzimanje, nalazi se verzija BlueJ za Windows, da preuzmete verziju za Linux ili Mac OS X kliknite na neku od predloženih opcija:

 

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5.00 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*