DOSBox

Objavljeno October 6, 2016 – 18:38 u kategoriji: Igrice, Razno
 

DOSBox

DOSBox je besplatan program koji vam omogućava da replikujete DOS u zaštićenom ili realnom modu, kako bi mogli da igrate video igre iz svog detinjstva.

Takođe, ukoliko imate neke zaista stare programe koji su radili samo na DOS-u, i želite i dalje da ih koriste na Windows-u, potreban vam je alat kao što je DOSBox. Dakle, u pitanju je DOS emulator koji omogućava pokretanje klasičnih programa i igara koje ste koristili kao mladi, zahvaljujući inkorporiranoj SDL opciji. Ova komponenta je dizajnirana tako da vam omogući realan interfejs za prikaz svih sadržaja i zvukova.

DOSBox je u mogućnosti da uspešno reprodukuje 286 i 386 procesore u realnom i zaštićenom modu, kao i Directory FileSystem, eXtended Memory specifikaciju (XMS) ili Expanded Memory specifikaciju (EMS). Podržana grafika ide od Hercules-a, Tandy-a i VESA do CGA, EGA i naravno poznatog VGA.

Prema očekivanjima, DOSBox nije preterano zahtevan po pitanju resursa računara, ipak, ni ne spada u kategoriju “najlakših” alata koji se mogu naći po pitanju CPU i memorije. Radi poprilično dobro, ali bi trebalo da znate da ukoliko dođe do greške prilikom rada, aplikacija će se zaustaviti i zatvoriti bez upozorenja.

Kada se sve uzme u obzir, DOSBox je koristan program koji može ponovo oživeti zabavu prilikom igranja starijih igara, poput Volfied-a, SkyNET-a, Doom-a itd.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Linux, Mac OS X

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (6 ocena, prosečno: 5.00 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Jedan komentar

  1. Mila
    October 9, 2016 u 18:48 | Link

    Bas mi je drago da ste ovo podelili 🙂 Neizostavan program za sve nas koji volimo stare igrice, a koje ne mogu da se pokrenu na danasnjim kompjuterima. Svima bih ga preporucila.

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*