DriverMax

Objavljeno December 21, 2010 – 19:22 u kategoriji: Drajveri, Sistemski programi
 

DriverMax

Reinstalacija operativnog sistema ume da bude veoma naporna, još kada se u celu priču uključi parče malo starijeg ili malo manje poznatog hardvera za koji nemamo drajver na nekom prenosnom medijumu, vreme instalacije ume da se i utrostuči. Da se to ne bi desilo i vama, postoji jedan besplatan programčić pod imenom DriverMax.

Iza uglađenog interfejsa krije se program koji će back up-ovati vaše drajvere kompletnog hardvera vaše mašine. DriverMax radi brzo, glatko i mnogo više od pukog back up-a.

Pri prvom pokretanju aplikacije iskače pitanje o registraciji. Ključ i registacija su besplatni i zahtevaju samo vaš email i vaše ime.

Jednom kada ukucate ključ, pojavljuje se glavni interfejs, sa lepim navigacionim dugmićima: Driver Operations, Updates and Identification, i Popular Hardware.

Prevlačenjem mišem preko tih dugmića otvaraju se nova, odakle možete izabrati sledeću operaciju kao što su uvoženje ili izvoženje drajvera ili pregledanje izveštaja o instaliranim drajverima. Klikom na dugme ‘update’ ne da ćete osvežiti sam program nego i drajvere za koje postoji nova verzija za vaš računar. Program takođe može identifikovati nepoznati hardver i uputiti vas na rešenje.

Najbitnija opcija samog programa jeste backup i ponovna instalacija drajvera. Program ovu funkciju obavlja veoma glatko, nudeći korisniku opciju da back up-uje kompletne drajvere ili listom izbora. Reinstalacija slučajno obrisanih drajvera jednostavnija ne može biti.

Automatsko skeniranje za novije verzije drajvera radi pod Windows-om XP kao i pod Vistom ali ne kao 64-bitna varijanta.

Ovaj programčić je veoma koristan alat, i toplo bi ga preporučili sa za rad sa starijim računarima, kao i svima kojima reinstalacija sistema i drajvera predstavlja muku.

Operativni sistemi pod kojima DriverMax radi su:

Windows 2000/Windows XP/Windows 2003/Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (14 ocena, prosečno: 4.93 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

6 komentara

 1. Bozidar Vasiljevic
  June 12, 2011 u 16:41 | Link

  Kako da dobijem DriverMax besplatno?

 2. June 13, 2011 u 23:00 | Link

  Poštovani Božidare,

  DriverMax jeste besplatan, sve što trebate da uradite da bi ste pretraživali drajvere je da registrujete korisnički nalog. Jedino ograničenje kada program koristite kao besplatan su max. 2 downloada djavera dnevno. Ograničenja na bekap i povraćaj bekapovanih drajvera nema.

  Pozdrav

 3. Sasa
  July 19, 2013 u 15:15 | Link

  Super je.

 4. Igor
  October 22, 2013 u 02:06 | Link

  Poštovani,

  interesuje me kako da prebacim bekapovane drajvere na primer na usb,kako bi posle instalacije novog Windows-a mogao ponovo da iskoristim postojeće drajvere. Pokušao sam ali mi ne uspeva, izgleda da se mogu bekapovati u okviru samog programa ali ne i na drugim particijama ili usb uređajima.

  Igor

 5. Srećko
  July 18, 2015 u 00:55 | Link

  Radio sam novu instalaciju Windows 7 i ne znam da pronađem drajver za Internet, da li mi moze ovaj program pronaći?

 6. Zoran
  December 1, 2015 u 13:36 | Link

  Srećko, možda može. Nisam ga još instalirao, ali po uputstvu koje je napisano, mislim da može.

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*