Easeus Todo Backup Free

Objavljeno October 1, 2011 – 20:30 u kategoriji: Razno, Sigurnosni programi, Sistemski programi
 

EASEUS Todo backup free

Dobar, a besplatan program za pravljenje rezervnih kopija (backup) hard diska koji kombinuje maksimalno ”user friendly” okruženje i odličnu funkcionalnost sa po kojom veoma korisnom ekstra funkcijom. Easeus Todo Backup je odličan alat za bekap. Kao i svaki valjani alat ove vrste, program omogućava backup kompletnog sistema tj. stanja operativnog sistema, podataka, podešavanja ili samo onoga što ste unapred definisali, uključujući pojedine particije ili kompletne hard diskove.

Naravno pored bekapa tu je i opcija za ponovno vraćanje bekapovanih podataka u slučaju kvara hard diska ili neke slične situacije u kojoj su podaci sa diska izgubljeni.

Opcija za kloniranje hard diska je veoma korisna u slučaju kada želite da premestite operativni sistem na novi hard disk u vreme kada je potrebno zameniti stari. Takođe postoji opcija za pravljenje butabilnih diskova za Linux ili Windows, s tim što je za Windows upotrebljeno napredno preinstalaciono okruženje što je veliki napredak u odnosu na MS-DOS.

Tri stvari dele Todo Backup od ostalih programa iste namene, lakoća upotrebe, operacije iz čarobnjaka (wizard-based operation) i cena tj. besplatna upotreba. Veliki i vidljivi dugmići sa natpisima i ikonice čine program veoma jednostavnim za upotrebu, čak i novajlijama u svetu kompjutera. Program će vas provesti kroz operacije uz detaljno objašnjenje svakog koraka, uz naravno dostupni help fajl ako se zaglavite negde.

Ponuđena je i opcija za planirani bekap (Backup Schedule). Automatsko brisanje/prepisivanje starih beckapa (backup images) takođe je podržano. Glavne opcije bekapa su naravno: Delejnje bekapa (image split), Kompresovanje bekapa (Image compression), postavljanje prioriteta (set priority), postavljanje šifri (set password) i email notifikacija (email notification). Moguće je čak i pregledati i pretražiti napravljene bekap fajlove (Explore Image files).

Todo Backup je besplatan i sertifikovan za Windows 7.

Program ove namene svakako treba imati na svom računaru, što se u narodu kaže “za ne daj Bože”.

Sistemska zahtevnost:
Windows 2000/XP/Vista/Win7

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (6 ocena, prosečno: 4.83 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

2 komentara

 1. Paja
  March 25, 2012 u 00:07 | Link

  Fenomenalan program!

 2. Miki
  June 20, 2014 u 11:25 | Link

  Jos ga nisam instalirao ali, po opisu, verujem da ce odraditi odlican posao…
  Niste dali objasnjenje kako vratiti beck-up? Verovatno sa particije na kojoj je
  beck-up-ovan u particiju C preko BIOS-a…

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*