PhotoScape – besplatan program za obradu slika

Objavljeno March 30, 2011 – 19:35 u kategoriji: Programi za obradu digitalnih fotografija
 

PhotoScape - besplatan program za obradu slikaPhotoScape je sve u jednom besplatan program za obradu slika, zabavan i lak za upotrebu.

Glavne mogućnosti programa su: pregled slika, obrada slika, mogućnost grupnog editovanja slika(batch editor), kombinovanje slika, mogućnost kreiranja animiranih GIF-ova, mogućnost štampanja slika, snimanje ekrana, uzimanje uzorka boje(color picker), renejmovanje, RAW konverter, menjanje veličine, osvetljenost / boja / bela – podešavanje balansa, popravljanje pozadinskog osvetljenja, okviri, mogućnost pisanja teksta po slikama, crtanje, isecanje, filteri, uklanjanje efekta crvenih očiju.

Neke od najbitnijih osobina ovog besplatnog programa za obradu slika su podrška za RAW format, kao i za sve druge popularne formate, od JPG-a i PNG-a do animiranih GIF-ova. Jako korisna alatka je red-eye removal (uklanjanje efekta crvenih očiju), a kao jako korisnu mogućnost izdvojili bi smo i batch editor(grupno editovanja slika), jako korisna opcija ako na pr. hoćete da smanjite veći broj slika na istu dimenziju.

Ovaj besplatan program za obradu slika se učitava brzo i poseduje interfejs potpuno drugačiji od onih upoznatih sa Adobe programima. Kada prvi put startuju program, korisnici nailaze na kružni meni dopunjen navigacionim tabovima na vrhu glavnog ekrana. Većina, ali ne i sve glavne opcije programa su dostupne iz bilo koje od navigacija. Nekim korisnicima će možda trebati vremena da se naviknu na neobičan izgled PhotoScape-a ali to je samo neobično u modu za obradu slika, u svim drugim modovima, intrfejs je intuitivan, brz i nedostaju mu samo najnaprednije funkcije za obradu slika.

Slobodno možemo reći da je PhotoScape fantastičan, a potpuno besplatan program za obradu slika. Na tržištu je dve godine i sa svakom novom verzijom koja izađe proširuje svoje mogućnosti. Naš savet je, obavezno probajte PhotoScape, nećete zažaliti. 😉

Preuzmite PhotoScape na svoj računar

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (68 ocena, prosečno: 4.15 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

6 komentara

 1. Jelena
  February 2, 2012 u 21:00 | Link

  Kako da koristim Phtoscape?

 2. Kaća
  June 30, 2012 u 15:05 | Link

  Kakvi sve programi postoje ali da se ne skidaju.? 🙂

 3. Adrijana
  July 11, 2014 u 11:47 | Link

  – Videla sam da neki stavljaju neka slova kao sa okvirima,ne znam kako da objasnim,da li neko zna kako ja to da uradim?

  :* :* :*

 4. Slavko
  December 3, 2014 u 14:42 | Link

  Godinama radim iskljucivo sa njim i odlican je…

 5. Leona
  June 21, 2015 u 22:35 | Link

  Kako da ga koristim?

 6. Alen
  July 4, 2016 u 10:36 | Link

  Da li mogu da dobijem program sa slike?

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*