Picasa

Objavljeno November 16, 2011 – 23:14 u kategoriji: Internet programi, Programi za obradu digitalnih fotografija
 

Picasa

Picasa je besplatna aplikacija za skladištenje i obradu vaših slika. Program za skladištenje slika koristi prostor na online web serveru.

Kada instalirate Picasu, dobijate 1 GB besplatnog pristora na Google-ovim serverima, a slike se upload-uju i pregledaju koristeći sam program sa vašeg računara(Googlov besplatan desktop menadžer) Korisnici kojima je potrebno više online prostora, mogu ga dokupiti do max. cene od 500 dolara što proširuje prostor 400 puta.

Kao i sve što Google potpisuje, Picasa je direktna i lagana za upotrebu, sa tabularnim interfejsom koji nudi tri opcije, My photos, Favorites i Explore, poslednja vam nudi pregled javne biblioteke (public photo library). Odmah uz tabove, nalazi se dugme Upload za dodavanje fotografija u vaš album na kome možete podesite različite nivoe privatnosti. Pored albuma, postoje opcije za gledanje slika uz pomoć slide show-a, deljenje slika preko e-maila, pravljenje kolaža ili filmova, naručivanje štampanja i druge. Moguće je čak napraviti i backup fotografija na optičkom medijumu.

Prenos, pronalaženje, organizovanje, edit-ovanje, štampanje, i deljenje slika, čine ovaj program izuzetno korisnim, a pregledne i jednostavne komande čine ga lakim za upotrebu. Program barata sa JPEG, GIF, BMP, PSD, fajlovima kao i sa video fajlovima i kompatabilan je sa većinom digitalnih kamera, a takođe detektuje i USB uređaje sa kojih uvozi slike u albume. Alaiti za izmenu uključuju sečenje, uklanjanje cvenih očiju, podešavanje boja i kontrasta kao i prebacivanje u crno belo.

Veoma interesantna integracija desktop i web aplikacija. Picasa čini objavljivanje slika sa desktopa radi prikaza drugim korisnicima veoma jednostavnim. Ugrađena je čak i opcija “geotagg” radi geografskog obeležavanje pojedinačnih fotografija ili celih albuma. Veoma korisna aplikacija koji bi preporučili svim korisnicima koji traže besplatan program za obradu i skladištenje slika.

Sistemska zahtevnost:
Windows XP/Vista/ Win7 i Internet konekcija

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (9 ocena, prosečno: 4.78 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

5 komentara

 1. Artur
  January 11, 2013 u 20:13 | Link

  Što se tiče besplatnih programa za slajd i fotografije naj bolji, bolji od Pikase nisam našao.

 2. MILOŠ
  November 10, 2015 u 04:52 | Link

  NAJBOLJE NAPRAVLJEN ZA UPOTREBU…

 3. February 5, 2016 u 21:42 | Link

  kako mogu da skinem program za montazu fotografije

 4. Mirko
  April 3, 2016 u 17:33 | Link

  Kako da izbriem sliku sa programa Picasa?

 5. Vasilije
  February 10, 2017 u 20:17 | Link

  Imao sam za mene vrlo važne slike u Pikasu 2008 godine. 2009. god ili malo kasnije sam ih nehotično obrisao. Da li je moguće vratiti te slike? Hvala.

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*