RetroShare

Objavljeno June 22, 2017 – 11:54 u kategoriji: Programi za chat
 

Retroshare Logo

RetroShare je besplatni program otvorenog koda koji služi za sigurno ostvarivanje privatne komunikacije. Retroshare omogućava korisniku da komunicira, deli fajlove i datoteke sa svojim prijateljima, porodicom i kolegama koristeći takozvani web of trust za autentifikaciju konekcije između korisnika. Retroshare takođe koristi OpenSSL za šifrovanje svih komunikacija.

Retroshare omogućava korisniku da ostvari privatnu mrežu od samo pozvanih korisnika tako da ima potpunu kontrolu da bira sa kim želi da deli fajlove a sa kim ne. Ovaj program je jednostavan za instalaciju i korišćenje čime omogućava laku razmenu podataka između prijatelja, kolega i delova porodice.

Korisnički interfejs ovog programa je jednostavan i intuitivan, sa svim većim opcijama prikazanim lepim ikonicama. Dodavanje drugih korisnika na mrežu nije baš jednostavno ali u isto vreme nije previše komplikovano. Retroshare koristi takozvani PGP sistem za šifrovanje komunikacije, on zahteva da korisnici ručno unesu sertifikate kako bi se pridružili mreži. Kad korisnici pristupe mreži mogu da postavljalju datoteke i fajlove po volji koje svi drugi korisnici u mreži mogu da pregledaju i preuzimaju po volji.

Retroshare Prikaz Programa

Retroshare ima jako korisne opcije, jedna od njih su forumi. Jako korisna stavka jeste da su svi forumi za deljenje podataka između korisnika osigurani, tako da svi korisnici nemaju brige oko privatnosti. Retroshare se instalira i briše bez ikakvih poteškoća.

Sistemska Zahtevnost:

Windows XP / Vista / 7 / 8 / 10

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 4.50 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*