Vivaldi

Objavljeno October 13, 2015 – 14:20 u kategoriji: Programi za pregledanje Interneta
 

Vivaldi

Vivaldi je besplatan internet browser zasnovan na originalnoj verziji Opere. Razvijen je od strane njenog bivšeg kreatora, koji je nakon neslaganja sa partnerima oko pravca razvoja ovog browsera svojevremeno napustio ovaj projekat.

Prilikom dizajniranja Vivaldija, pored ugrađivanja novih opcija, autor je nastojao da sačuva detalje koje su korisnici originalne Opere voleli i upotrebljavali.

Samim tim, ovaj browser poseduje intuitivan korisnički interfejs sa bočnim panelom koji omogućava jednostavan pristup bookmarkovima, preuzetim fajlovima, mejlovima, kontaktima i beleškama. Ugrađene su i razne prečice na tastaturi koje obezbeđuju lakše i brže kretanje kroz sve raspoložive opcije.

Pored toga, program omogućava i grupisanja tabova, odnosno smeštanje većeg broja različitih tabova ispod jednog taba. Naravno, nije izostavljena ni opcija Speed Dial koji dozvoljava ubacivanje prečica do omiljenih stranica.

Prepoznatljiva ikonica sa opcijama za podešavanja u okviru prozora, kao nekad u Operi, sada je dostupana i u Vivaldiju. U okviru njih možete da izršite razna prilađavanja, počev od izgleda, pozicije tabova itd.

Iako je Vivaldi u prilično ranoj fazi razvoja, veoma uspešno zauzima mesto alternativnog web  browsera, baš zbog čuvanja jednostavnosti i osnovne funkcionalnosti. Ukoliko ste bili ljubitelj originalne verzije Opere svakako vam preporučujemo da isprobate ovaj browser.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 / Windows 10

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5.00 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

2 komentara

  1. Joe
    October 14, 2015 u 07:58 | Link

    Da li podržava Google Disc?

  2. Joe
    October 14, 2015 u 08:01 | Link

    S Mozile sam preš'o na Chrome jer na Mozili ije mog'o Google disc.

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*