VMware Player

Objavljeno December 25, 2016 – 14:04 u kategoriji: Sistemski programi
 

Vmware Player

VMware Player je besplatan program za kreiranje, konfigurisanje i upravljanje virtuelnim mašinama.

Predstavlja program koji omogućava korisnicima da jednostavno instaliraju različite verzije operativnih sistema, da testiraju razne programe na svom računaru, u posebnom izolovanom okruženju. Takođe, da kreiraju virtualne hard diskove, virtualna mrežna okruženja, konfigurišu i upravljaju njima.

Pored navedenog, korisnici VMware Player mogu koristiti kao web server za instalaciju i konfiguraciju Content Management Systems (CMS), kao što su: Joomla, Drupal, WordPress, dotCMS, za kreiranje različitih web sajtova, za instalaciju i konfiguraciju relacionih baza podataka, kao što su: MySQL, SQLlite, SQL Server Express i za još mnogo toga.

Što se tiče samog postupka kreiranja virtualne mašine sa ovim programa je poprilično pojednostavljen. Na korisniku je samo da izabere željeni operativni sistem (podržani su svi Windows operativni sistemi, mnoge Linux distribucije kao i FreeBSD i Solaris) tj. da uveze njegov svojstveni ISO fajl, da izabere folder u kome će biti smešten i veličinu virtuelnog hard diska koju može da koristi.

VMware Player predstavlja odličan alat za virtualizaciju operativnih sistema koji isključivo namenjen nekomercijalnoj upotrebi, i koji za pravilan rad zahteva 64-bitni procesor. Tako da, ukoliko vam te činjenice odgovaraju svakako vam preporučujemo da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve 64-bitne verzije, Linux

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...
  Ključne reči: , , , , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*