Wireshark

Objavljeno June 28, 2016 – 13:48 u kategoriji: Edukacioni programi, Mrežni programi
 

Wireshark

Wireshark je besplatan program za praćenje i analizu mrežnog saobraćaja.

Spada u grupu analizatora mrežnih protokola, čija je glavna funkcija hvatanje paketa na mrežnom interfejsu i detaljna analiza istih.

U pitanju je moćan alat, otvorenog koda, koji je podržan na Windows, Mac OS i Linux operativnim sistemima. On se može koristi prilikom rešavanja problema u funkcionisanju mreže, prilikom dizajniranja i nadgledanja bezbednosti u mreži, prilikom dizajna i implementacije mrežnih protokola i u obrazovne svrhe.

Poseduje intuitivan korisnički interfejs, koji je sastoji od pet glavnih delova: Command menus (komandnog menija), Packet-listing window (prozora za prikazivanje uhvaćenih paketa), Packet – header details window (prozora za prikazivanje detalja selektovanog paketa), Packet – contents window (prozora za prikazivanje ukupnog saobraćaja uhvaćenog paketa u ASCII i heksadecimalnom zapisu) i Filter polja (polja za filtriranje).

Zahvaljujući mnogobrojnim opcijama koje nudi, na listi besplatnih programa za praćenje i analizu mrežnog saobraćaja, Wireshark spada u sam vrh ponude. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS, Linux

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5.00 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Jedan komentar

  1. Zoran
    July 6, 2016 u 00:45 | Link

    Momci i ako ima devojke, svaka čast. Na trudu, selektovanju, tj. ponudi. Obično se pre ili posle pokajem od strane svetskih sličnih sajtova, ali vi ste… Sve preporuke.

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*