yEd Graph Editor

Objavljeno January 21, 2016 – 13:16 u kategoriji: Poslovni programi, Programi za grafički dizajn
 

yEd Graph Editor

yEd Graph Editor je besplatan program za pravljenje dijagrama i grafikona.

Predstavlja grafički editor koji omogućava da se putem drag&drop metode kreiraju složeni dijagrami i crteži profesionalnog kvaliteta.

Sa ovim programom pokrivene su najrazličitije oblasti. Sa njim se mogu kreirati dijagrami tokova, organizacioni, vremenski i mrežni dijagrami, tabele, formulari itd. Elementi potrebni za njihovu izgradnju su već definisani u programu, tako da je u najvećem broju slučajeva potrebno samo njihovo slaganje na radnom prostoru. Naravno, potpuno su prilagodljivi, može se menjati njihova veličina, boja, font, okvir i slično.

yEd Graph Editor nudi veliki izbor predefinisanih šablona, a od dodatnih opcija možemo navesti opciju za automatsko raspoređivanje, za promenu veličine objekta u zavisnosti od količine informacija koje treba da prikaže i za grupisanje.

yEd Graph Editor dobro sarađuje i sa drugim programima, tako da se može izvršiti uvoz fajlova nekih od podržanih formata, kao što su: GraphML, GML, GEDCOM, XML itd. Što se tiče izvoza, malo je veći izbor, na raspolaganju su: PDF, DWF, SVG, HTML, EPS, BMP, JPG, GIF, PNG i ostali formati.

Ovaj grafički editor poseduje sve opcije koje su potrebne za pravljenje dijagrama i crteža. Jednostavan je za upotrebu, poseduje intuitivan korisnički interfejs i što je najvažnije besplatan je za krajnjeg korisnika.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux

Napomena: U linku za preuzimanje, nalazi se verzija yEd Graph Editor za Windows, da preuzmete verziju za neku drugu platformu kliknite OVDE.

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 4.33 od 5)
Loading...
  Ključne reči: , , , , ,

Prijavite se da besplatno dobijate sve informacije sa BesplatniProgrami.org na email.

Samo upišite Vašu email addresu u polje ispod:

Pratite naše opise programa preko RSS-a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nikada neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

*
*